Toepassingen

Er zijn diverse toepassingen wat betreft teak.

Zijn hoge stookkosten te voorkomen?

Hoge stookkosten zijn te voorkomen door betere isolatie. Je woning beter isoleren is een eenmalige investering die zichzelf makkelijk terugverdient. Je zult eerst de ramen moeten isoleren indien deze nog niet van dubbel glas zijn. Isolatieglas biedt namelijk de beste isolatie voor de ramen en deuren met glas erin. Als je eenmaal dubbel glas geplaatst hebt kun je de muren gaan isoleren, want door de muren gaat er ook veel warmte verloren. De muren kunnen ook voor een kleine investering geïsoleerd worden. Dit kan gebeuren door de spouw, de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur, vol te stoppen met isolatiemateriaal. Dat klinkt omslachtiger dan het is, omdat het zeer fijne materiaal eenvoudig via kleine gaten in de muur de spouw in gespoten kan worden.

Het is zeker mogelijk om goedkoop te isoleren, maar dan moet je er zelf wat meer tijd in steken. Tegenwoordig is dankzij het internet relatief goedkoop isolatiemateriaal verkrijgbaar. Het nadeel is dan alleen wel dat je alles zelf moet doen, maar je kunt er wel flink geld mee besparen dan wanneer je het werk zou uitbesteden en een bedrijf het voor je regelt.

1) Ramen en glas

Houten kozijnen/ramen kunnen eventueel van teak gemaakt worden, vaak zijn ze van meranti. Meer over HR glas.

2) Pellets

Het is ook mogelijk om van houtafval pellets te maken. Deze kunnen dan weer in de kachel gebruikt worden. Daar heb je dus een pelletkachel voor nodig.